Beyin ve Egzersiz
Milyonlarca yıllık evrimin sonucu olan vücudumuzun gerektiği gibi çalışmasını sağlamak için, düzenli egzersiz yapılması gerekmektedir. Atalarımız, bizlerin yaşam tarzından farklı olarak bütün gün sandalyede veya koltukta oturmuyorlardı. Hareketli bir yaşam tarzı benimseyerek egzersizler yapmak; bedenimizin, beynimizin ve bütün organ sistemlerimizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Egzersiz yapıldığında kalp-damar sistemi başta olmak üzere tüm doku ve organlara ve doğalında beynine besin akışı hızlanmaktadır. Ayrıca egzersiz; geceleri uykularının düzenlenmesini ve gün boyu biriktirilen gerilimlerin en aza indirilmesini sağlayarak zihni berraklaştırmaktadır.
Hafızamızı güçlendirmek istiyorsak zihinsel egzersizler yapmamız gerekmektedir Tembel zihinle ancak tembel hafıza becerilerini geliştirebiliriz. Daima kendimize meydan okuyarak; yaşımız ne olursa olsun dil öğrenebilir seyahat edebilir, kendimizi geliştirecek kitaplar okuyup farkındalığımızı arttırabilir, olumlamalar yaparak meditasyon ve olumlama becerilerimizi geliştirebiliriz.
Hafızamızı iyileştirmenin çeşitli yolları mevcuttur. Bu yolların başında beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gelmektedir. Öğünlerin dengeli hazırlanması ve karbonhidrat, meyve, sebze ve protein oranlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sayede beynin işleyişini sağlayan temel moleküller olan nörotransmitterleri üretmek için gereken aminoasitlerin eksiksiz alınması sağlanmaktadır. Bununla birlikte; omega-3 yağ asitleri, C ve B vitamini kompleks hapları gibi besin desteklerinden faydalanabiliriz. Egzersiz yaparak besin akışını hızlandırabilir; düzenli meditasyonla zihnimizin farkındalığının artmasını, zihnimizin berraklaşmasını, düzenlenmesini ve dinginleşmesini sağlayabiliriz.