Genel, Zihin Sağlığını Destekleyici Beslenme

Hiperaktif Çocuk Alkolü

Çocukların beslenmesi her zaman ailelerin öncelikleri arasındadır. Beyin sağlığının korunması, gelişimsel dengenin sağlanması için beslenme kritik öneme sahip çocuklar için. Peki beyin sağlı için önemli bir konumda olan beslenme hiperaktif çocukları sakinleştirebilir mi?

Sorunun cevabı sanırız ki evet. Beyaz, rafine şekerden kaçınmak çocuğunuzun sakinleşmesinde önemli rol oynayabilir. Rafine şeker beyinde ödül devresinin harekete geçirilmesine neden olur bu yüzden dopamine seviyelerini arttırarak bağımlılık riskini arttırır. Bir nevi aslında beyaz şeker çocukların alkolü denilebilir. Bu yüzden abur cubur ve aşırı işlenmiş gıdaların tüketilmesi çocuğunuzda hiperaktiviteye, en önemlisi ise sağlıklarının bozulmasına neden olabilir. Ayrıca, abur cubur yeme alışkanlığı fazla olan çocuklarda problemli ve anti-sosyal davranışlar daha yüksek oranda görülür. Bu tarz besinleri tüketen çocuklar bilişsel testlerde daha düşük performansa sahip.

Gıdanın beyni nasıl etkileyeceğinin bilinmesi çocuğun beyinsel açıdan nasıl geliştirileceğini bilmek için önemli. Örneğin omega-3 gibi spesifik beyin seçici ürünlerin tüketilmesi önemliyken bunun yanında çinko, magnezyum, demir, iyot, beta-karoten, selenyum, B-vitaminleri vb. içeren gıdalarında beslenme düzeninin içerisinde bulunması IQ, sosyal beceriler, görme keskinliği, uyku, problem çözme ve bilişsel performans açısından daha iyi genel sonuçlar getirmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir