Genel

Şekerleme Beynimizin Hacmini Korur mu?

Uyku beyin için çok önemlidir. Bebeklik çağında günün yarısını uyuyarak geçirsek de yetişkinlik çağlarında bu oran gittikçe azalır. Yaşlanmaya bağlı olarak da gün içerisinde uyku alışkanlığı geri gelir.

Büyüme ve gelişme için uykunun önemi tartışılmaz bir gerçek. University Collage London’da yapılan bir çalışmada ise gün içerisinde düzenli olarak kestirmenin beynimiz için iyi olduğunu ve beyin hacmini büyük tutmada etkili olduğunu buldular.

Bilindiği üzere yaşlandıkça beyin hacminde anlamlı derecede bir azalma gözlenir. Yapılan çalışmada, uyuyanların beyinlerinin 15 santimetreküp (0,9 inç küp) daha büyük olduğunu gösterdi; bu, yaşlanmanın üç ila altı yıl kadar geciktirilmesine eşdeğer. Ancak, bilim insanları uyku süresinin yarım saati geçmemesi görüşündeler. Araştırmanın Alzheimer hastalığına çözüm bulup bulamayacağı ise hala cevapsız.

Günlük iş yoğunluğu nedeniyle günlük yarım saat uykunun uygulanabilirliği de herkeste bir soru işareti bırakıyor. Bunun için ise günlük uykuya alternatif olarak egzersiz yapmak öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir